Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Qui ha fet i difós la foto de Younes Abouyaaqoub mort ?


La part morbosa de la notícia de la mort del terrorista de la rambla de Barcelona
La Vanguardia, Diari de Girona, El Periodico i Diari Ara han publicat l'article"No deixaré de ramblejar per Barcelona"

La notícia de l'atemptat (Rambles de Barcelona, 17 d'agost de 2017) em va arribar per la xarxa de missatgeria de WhatsApp. Des del primer moment, vaig cercar informació als mitjans de comunicació habituals, en el meu cas a les televisions públiques i a l'edició digital dels diaris de Barcelona,

Quan els diaris a la xarxa ja donaven per fet que es tractava d'un atemptat terrorista, la televisió catalana continuava parlant d'un atropellament massiu i d'un presumpte atemptat. Per part meva, intentava contrastar unes informacions amb les altres i posar ordre a la confusió provocada per les imatges, piulades, testimonis i informacions arribades per tots els mitjans.

Mentre Twitter feia bullir l'olla, per WhatsApp, sense demanar-ho, estava rebent les imatges virals de les víctimes de les rambles. Morts i ferits estirats a terra enmig de Barcelona. Missatges d'àudio - suposadament des del lloc dels fets - on afirmaven haver escoltat trets a El Corte Inglés. Quan per respecte es demanava no difondre aquest tipus d'imatges, continuava rebent vídeos com el de l'atropellament de la Diagonal on, estesa a la carretera, restava una agent suposadament abatuda a trets.

Amb la mateixa immediatesa, a les xarxes socials públiques i als grups de WhatsApp privats (amics i coneguts), ja es podien llegir els primers comentaris de suport a les víctimes o d'altres amb contingut islamofòbic. Són molts els que per bé o per mal han quedat retratats.

Vaig continuar rebent d'altres vídeos com el de la mort del terrorista de cambrils i ja patia per rebre alguna imatge de les restes humanes d'Alcanar, encara que per sort, ningú les va enviar.

Ahir a la tarda, acabat d'abatre per part dels mossos en l'àmbit de les seves competències policials, els grups emmudiren al veure la imatge de Younes Abouyaaqoub mort. Una imatge presa per part d'algun dels participants en l'operatiu policial i que transmesa, tot i suposadament de manera confidencial, en la cadena viral ha acabat per ser difosa mundialment. Aquest fet, emmascara la imatge modèlica de tot el col·lectiu implicat.

Encara que no m'agradin les imatges de les víctimes captades per vianants i difoses a la xarxa, puc reprovar però no criminalitzar la seva manera de fer. Ara bé, si aquestes provenen de l'àmbit dels cossos de seguretat, m'agradaria saber que en la seva disciplina interna, s'obre la investigació que permeti esbrinar qui ha estat tan macabre per prendre o difondre la imatge del mort. No sé si hauria de comportar cap sanció, però en tot cas, al contrari dels herois que han volgut restar en l'anonimat, a la persona que ha difós la imatge d'aquest èxit policial, li caldria un escarni públic.






Cap comentari

Desa el teu comentari