Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

A la cua


Pixapins i pagesos fent cua



Talment processó dels Dolors. Un a un, rere un l'altra, aturem el cotxe i com aquell qui diu, encara no hem enfilat el camí de la platja. Les processons abans es feien de Barcelona cap a la Costa Brava i ara som nosaltres, pagesos, qui per enveja malalta, hem posat totes les traves a la Carretera per semblar-nos als pixapins i Senyors de Barcelona que, talment abans com ara, sortien escopetejats de la ciutat a la recerca de la sorra de la platja, la maltractada paella i la Sangria, objecte de desig, en la llarga i feixuga retenció que esportivament han encaixat sempre a fi d'obtenir el preuat retrat, ara anomenat selfie, que obtingui més likes i més comentaris de les seves amistats que, al mirar el retoc i cara de felicitat, creuen que ha estat un camí de flors i violes.

Pobres de nosaltres, pagesos, que hem posat els semàfors a les carreteres comarcals, per tal que puguin passar vianants, si és que mai en passa un, aturant als cotxes minut a minut, per si mai un Avi Siset acompanyat dels seus amics volgués asseure's al costat de la Carretera a veure'ns passar i així, fer volar coloms d'on anem, a qui portem al costat i desitjant, que alguna donassa de llavis molsuts i pitram descomunal s'aturin a comprar a l'estanc o bé, si són de terres llunyanes o acabades d'arribar, els preguntin si aquesta cua les durà fins a mar.

Amb tant de temps al davant, segons el pagès que dugui el cotxe, el viatge es fa més llarg que un dia sense pa. Radars de tram absurds, a carreteres on no hi ha trencants, incorporacions ni desviaments que facin del tram, zona perillosa. Rètols on adverteixen dels radars i deixen el dubte al dominguero que creu, que si va a seixanta kilòmetres per hora, segur no el caçaran. Mossos, situats en rotondes que atemoreixen els conductors. En fi, una cursa d'obstacles absurds que no deixen d'obligar a tocar el fre al conductor del davant, que obliga al de darrere, alhora que l'altra s'encomana i acaba per aturar el trànsit i començar la caravana amb l'anomenat efecte acordió.

A tots aquests professionals del trànsit, lliure pensadors de la xarxa de carreteres públiques segures, demanar-los que es quedin prop de la capital, mentre els pagesos fem el que vàrem fer tota la vida, regular-nos nosaltres mateixos les carreteres, la velocitat i la seguretat, per tal que sortint molt més tard de casa, arribem molt abans que els pixa-pins, trobem aparcaments a prop de mar i no arribem cansats i tips de tantes cues i amb ganes de marxar o tirar-nos a la beguda del xiringuito, que a banda d'escurar-nos les butxaques encara pot oferir-nos alguna cosa pitjor, un servei lent, poc professional i car.

Si per mi fos, als caps de Trànsit, els enviava a pasturar xais, vés a saber, si veient que els ramats també se'ls poden escapar de les mans, confiarien més en els gossos de Tura o bé triarien per no deixar sortir mai al ramat del seu tancat.

Val més arribar tard que no arribar mai, però si més no, millor que arribem avui.

Cap comentari

Desa el teu comentari